Januari
In eerste instantie wilden we met Kerst en Oud en Nieuw in Frankrijk zitten, maar aangezien Arthur in die periode vakantie had en graag in NL wilde zijn, en ook Daniël toch wel een kerstdag thuis wilde doorbrengen, hebben we besloten om in januari te gaan, nadat Arthur weer vertrokken was. Kertmis was druk, maar erg gezellig, met als slagroom op de kerststol Erika en Bouba, die een paar dagen bij ons hebben gelogeerd.

Zaterdag 10 januari zijn we, met een paar uurtjes vertraging vanwege een bezoekje van Peter en Marijtje, dat wat uitliep, op weg gegaan. Eerste tussenstop was garage Maas, want één van de banden van de aanhanger was wat zacht, dus effe pompe. Bij Hazeldonk kwamen we tot de conclusie dat effe pompe niet genoeg was, dat werd dus wiel verwisselen. Dus nog meer oponthoud.

België liet zich van zijn beste kant zien, alles was wit bevroren, het was echt prachtig. Gaandeweg zakte de temperatuur buiten tot min 12. Het weer zorgde ook voor smog-vorming, en vrijwel in geheel België was een snelheidslimiet ingesteld van 90 km/u. Dus nog meer oponthoud… Hetzelfde gold voor Noord-Frankrijk, dus… Maar goed, toen we eenmaal weer een normale snelheid mochten rijden, reed het ook echt vlot door, en tegen het eind van de middag waren we er. Hè hè.

Daar wachtte ons echter de volgende verrassing: alle leidingen waren bevroren, met ijspegels aan de kraan. Wat nu? We moesten allebei naar het toilet, en ook het water in de stortbak was bevroren. Uiteindelijk heeft Ineke toch maar geplast, want een blaasontsteking is ook niet je dat. Frank had een “groter” probleem, zocht zijn heil bij buurman Jean-Yves, maar die bleek met dezelfde problemen (bevroren leidingen) te kampen. Gelukkig bracht de wijde natuur soelaas.

Het was een kwestie van geduld en de zaak warmstoken. Het tweede sprak voor zich, het eerste was lastiger. We bleven steeds de kranen proberen en dat heeft ze waarschijnlijk geen goed gedaan; toen de zaak ontdooid was, wilden ze niet meer dicht, dus moesten ze vervangen worden. Gelukkig hadden we nog twee kranen liggen, en dank zij Frank´s gouden handen was dat probleem redelijk snel verholpen.

Helaas was de douche een ander verhaal. Toen daar de kraan werd opengezet, kwam er geen water, maar Frank hoorde het wel stromen. Het bleek dat de leidingen achter het tegelwandje gesprongen waren. We hadden de keus tussen de hele wand slopen, in de wetenschap dat we die tegels niet meer konden krijgen, of de leiding verleggen, waarbij ze zichtbaar zouden blijven. We hebben uiteindelijk maar voor het laatste gekozen, maar dat kon pas op dinsdag gebeuren, en het betekende dat de vloer open moest. Op dinsdagavond hebben we een klein feestje gevierd, omdat we konden douchen. De vloer heeft voorlopig een ander uiterlijk gekregen, maar dat mag de pret niet drukken.

Op woensdag stond Frank op met een zware verkoudheid, dus al zijn goede voornemens om in Frankrijk lekker verslagen te gaan maken, gingen in rook op. De rest van de week hebben we rustig aan gedaan en genoten van het weer (rond de middag was het steeds ± 16°). Henk de kat heeft vrijwel de hele week bovenop de kast gelegen, zo´n beetje het warmste plekje in huis.

Op vrijdagmiddag zijn we naar Clemont-Ferrand gegaan om de buurtjes op te zoeken en zijn gezellig blijven eten. We hebben afgesproken dat we elkaar met de pasen weer zullen zien, dan hebben we allemaal vakantie.

En ja, ´s zaterdags gingen we weer huiswaarts.

Eén gedachte over “”

Reacties zijn gesloten.